New 2009 2010 BMW Z4 - ZPOST
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   New 2009 2010 BMW Z4 - ZPOST > BMW Z4 Forum (E89) > 2009-Current Z4 Forum (E89) General Discussion

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      12-23-2012, 08:31 AM   #1
clo1_2000
Enlisted Member
 
Drives: Jet Black 2013 Z4 28i
Join Date: Nov 2012
Location: San Francisco Bay Area

Posts: 30
iTrader: (0)

Garage List
2013 BMW Z4 28i  [0.00]
Couple of Questions on my 2013 Z4

  • I can't get the garage to pair with my car. My wife's new car followed the same process and had no problems. Any suggestions?
  • I have to manually keep shutting off the "Auto Start/Stop" feature. Any way to disable this by default?
clo1_2000 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      12-23-2012, 08:42 AM   #2
BuckarooVT90
Private First Class
 
BuckarooVT90's Avatar
 
Drives: '13 Z4 sDrive35i DCT
Join Date: Sep 2010
Location: Virginia

Posts: 188
iTrader: (1)

Garage List
2013 Z4 Sdrive35i  [0.00]
2011 135i  [0.00]
so pushing the LEARN button on the garage door opener motor assembly doesn't 'pair' it?

glad I don't have that auto start/stop function... can't help you with that... its not in the setup menu somewhere? via the BC controls on the turn signal stalk?
BuckarooVT90 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      12-23-2012, 11:32 AM   #3
jparnes1
Lieutenant Colonel
 
jparnes1's Avatar
 
Drives: 2006 525xi, 2012 Z4 35i
Join Date: Jan 2010
Location: Rochester, NY

Posts: 1,695
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by clo1_2000 View Post
  • I can't get the garage to pair with my car. My wife's new car followed the same process and had no problems. Any suggestions?
  • I have to manually keep shutting off the "Auto Start/Stop" feature. Any way to disable this by default?
If you can't figure it out, call your garage door manufacturer and they'll walk you through it.
__________________
2012 Z4 35i, ED 2/24/2012, Melbourne Red Metallic, Black Leather, Carbon Trim, 6MT, ///M Sport, CW, PP, PS, NAV, CA, LED Angel Eyes, red calipers, pedal covers, stubby antenna, Luxon strut bar, CF engine cover, LCI side markers, Extra Enjoyment Package.
jparnes1 is offline   No_Country
0
Reply With Quote
      12-23-2012, 01:25 PM   #4
SgtGigglebox
Lieutenant
 
SgtGigglebox's Avatar
 
Drives: '13 Atacama 35is
Join Date: Sep 2012
Location: Washington D.C. Area

Posts: 427
iTrader: (0)

I just performed the garage pairing on a few cars and it seemed to go smoothly after the first one.

If I recall the car has to be on for the whole process (maybe not the engine, but I think mine was on each time).

Step 1.
Clear anything that it has currently by holding the 1st and 3rd buttons on the rear-view mirror until the light on it blinks quickly.

Step 2.
Bring the wireless transmitter / door opener into the car. Press and hold the button on the mirror that you want to program. While holding that button in, press and hold the opener button on the transmitter until the light on the mirror starts blinking, then release all buttons.

Step 3.
With the car still on from performing Step 2, press the learn button on the garage door opener (the actual machine mounted to the ceiling). Don't hold it in, just tap it. Regardless of what its called, its going to be the most dominant button on the device (bright red on some). After you've tapped that button, run out into the car and press & hold the same button that you programmed earlier for the remote transmitter until you see the light on the mirror blink like it did earlier.

You should now be done. For the car to open the garage door, the car's ignition has to be on and you have to hold the button on the mirror for a couple seconds.

Step 3 is necessary for the "some garage door openers require additional configuration reference in the manual. I haven't seen a garage door opener in the US that didn't need this... and the language in the manual isn't exactly clear.

Its the remote clicker first, then the actual opener, both for the same button on the mirror (same process).
SgtGigglebox is offline   United_States
0
Reply With Quote
      12-23-2012, 01:34 PM   #5
clo1_2000
Enlisted Member
 
Drives: Jet Black 2013 Z4 28i
Join Date: Nov 2012
Location: San Francisco Bay Area

Posts: 30
iTrader: (0)

Garage List
2013 BMW Z4 28i  [0.00]
Quote:
Originally Posted by BuckarooVT90 View Post
so pushing the LEARN button on the garage door opener motor assembly doesn't 'pair' it?

glad I don't have that auto start/stop function... can't help you with that... its not in the setup menu somewhere? via the BC controls on the turn signal stalk?
So this was the second step I was missing. All fixed.
clo1_2000 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      12-23-2012, 04:38 PM   #6
morfinx
Shenanigans
 
morfinx's Avatar
 
Drives: E89 Z4 sDrive35i
Join Date: Jul 2010
Location: Austin, TX

Posts: 1,219
iTrader: (0)

Obviously not the problem here, but I had a ton of trouble pairing my 335i because the manual said to have the garage door opener about 12-16 inches away from the rear view mirror, which did not work. Thanks to a lot of forum browsing, I found out I had to literally put the transmitter right up against the rear view mirror. So when I programmed the Z4, I did exactly that and it worked the first time.
__________________
E89 Z4 sDrive35i 7DCT "Zayna", Alpine White/Coral Red
E92 335i 6MT "Calixta", Space Grey/Coral Red [Retired]

morfinx is offline   United_States
0
Reply With Quote
      12-23-2012, 09:55 PM   #7
rking117
Captain
 
Drives: Z4 3.0i & 320i
Join Date: Aug 2012
Location: Central Florida

Posts: 980
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Gigglebox View Post
I just performed the garage pairing on a few cars and it seemed to go smoothly after the first one.

If I recall the car has to be on for the whole process (maybe not the engine, but I think mine was on each time).

Step 1.
Clear anything that it has currently by holding the 1st and 3rd buttons on the rear-view mirror until the light on it blinks quickly.

Step 2.
Bring the wireless transmitter / door opener into the car. Press and hold the button on the mirror that you want to program. While holding that button in, press and hold the opener button on the transmitter until the light on the mirror starts blinking, then release all buttons.

Step 3.
With the car still on from performing Step 2, press the learn button on the garage door opener (the actual machine mounted to the ceiling). Don't hold it in, just tap it. Regardless of what its called, its going to be the most dominant button on the device (bright red on some). After you've tapped that button, run out into the car and press & hold the same button that you programmed earlier for the remote transmitter until you see the light on the mirror blink like it did earlier.

You should now be done. For the car to open the garage door, the car's ignition has to be on and you have to hold the button on the mirror for a couple seconds.

Step 3 is necessary for the "some garage door openers require additional configuration reference in the manual. I haven't seen a garage door opener in the US that didn't need this... and the language in the manual isn't exactly clear.

Its the remote clicker first, then the actual opener, both for the same button on the mirror (same process).
Thank you, these simple instructions were a big help.
rking117 is offline  
0
Reply With Quote
      12-24-2012, 12:45 AM   #8
GentleWen
Private
 
Drives: 2013 Z4 35i
Join Date: Nov 2012
Location: United States

Posts: 75
iTrader: (0)

which model has auto start/stop? 28i? 35is?
GentleWen is offline  
0
Reply With Quote
      12-24-2012, 02:25 AM   #9
morfinx
Shenanigans
 
morfinx's Avatar
 
Drives: E89 Z4 sDrive35i
Join Date: Jul 2010
Location: Austin, TX

Posts: 1,219
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by GentleWen View Post
which model has auto start/stop? 28i? 35is?
Only the 20i (which is not available in the US) and the 28i.
__________________
E89 Z4 sDrive35i 7DCT "Zayna", Alpine White/Coral Red
E92 335i 6MT "Calixta", Space Grey/Coral Red [Retired]

morfinx is offline   United_States
0
Reply With Quote
      12-24-2012, 10:31 AM   #10
rking117
Captain
 
Drives: Z4 3.0i & 320i
Join Date: Aug 2012
Location: Central Florida

Posts: 980
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by clo1_2000 View Post
I have to manually keep shutting off the "Auto Start/Stop" feature. Any way to disable this by default?
I think there is a code push that the dealer can do to disable this feature. Check with your service advisor.
rking117 is offline  
0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:45 PM.




zpost
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST